Aquariaforum.be • Toon onderwerp - co2 toevoegen in aqua met hard water ?

Inloggen/Registreren

Zoeken Help

co2 toevoegen in aqua met hard water ?

Hier kan je alles kwijt i.v.m. de techniek. Onderwerpen die je in bovenstaande topic's niet kan plaatsen vinden hier hun plaats.
Bookmark and Share

co2 toevoegen in aqua met hard water ?

Berichtdoor stijnw » wo jan 17, 2018 7:24 pm

Hallo iedereen die dit leest :)

ik heb voor mijn 80l aquarium een co2 setje besteld: https://www.aquaplantsonline.nl/co2/co2 ... liter-9458

Ik heb al redelijk wat opgezocht ivm met het co2 toevoegen, maar ik lees tegenstrijdigheden ivm het toevoegen bij hard water.

mijn ph is 7,2, kh 10 gh ongeveer hetzelfde.

ik denk dat ik de co2/ph/kh tabel snap... co2 toevoegen => ph daalt

maar ik lees op deze site: https://www.azaqua.nl/content/14-alles-over-co2-toevoegen

"In hard water (water met een hoge GH en KH) gaat het CO2 molecuul een reactie aan met de opgeloste zouten/carbonaten (o.a. Calcium en magnesium). Hierdoor is het voor planten niet of nauwelijks meer opneembaar"

ik snap het ff nietmeer want elders lees ik dat je gewoon CO2 kan toevoegen bij gelijk welk type water en dat gewoon de ph daalt (mij maakt niet uit hoeveel de ph zakt, enkel een goede CO2 waarde wil ik bereiken)


grtjs,

Stijn
stijnw
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: wo jan 17, 2018 7:02 pm
Aquarium type: gezelschapsaqua
Woonplaats: brugge

Re: co2 toevoegen in aqua met hard water ?

Berichtdoor eltwee » wo jan 17, 2018 7:58 pm

Een KH van 10 in niet hard vanf 15-20 en hoger spreek je over hard, het streefdoel is kh van 5-6en een ph van 6,7-6,8.
Met een kh van 10 en een ph die regelt tussen 6,9 en 7 dan kan je al beginnen.
Als je gaat voor 50% regenwater dan kom je uit op kh van 6 en kan je regelen naar ph 6,7.

eltwee
Hardened
 
Berichten: 524
Geregistreerd: vr sep 11, 2009 9:07 pm
Aquarium type: ik hou niet van verplicht

Re: co2 toevoegen in aqua met hard water ?

Berichtdoor stijnw » wo jan 17, 2018 9:12 pm

okay thx voor de rappe reply :)

de ideale waarden zal ik nie kunnen halen wegens geen regenwater of osmose...
wel fijn dat de co2 opneembaar blijft bij mijn kh waarde :)


grtz
stijnw
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: wo jan 17, 2018 7:02 pm
Aquarium type: gezelschapsaqua
Woonplaats: brugge


Keer terug naar Andere

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten