Aquariaforum.be • Toon onderwerp - co2 via het filter in vision 260

Inloggen/Registreren

Zoeken Help

co2 via het filter in vision 260

Hier kan je alles kwijt i.v.m. de techniek. Onderwerpen die je in bovenstaande topic's niet kan plaatsen vinden hier hun plaats.
Bookmark and Share

co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor jos lammers » wo dec 28, 2016 10:49 pm

Hallo
Ik heb een vision 260 met een intern filter.
Mijn co2 komt in het aquarium in een omgekeerd bakje wat ook veel
gebruikt wordt bij bio co2.
Ik zelf heb gewoon co2 in een grote gasfles met manometer en drukregel ventiel.
Dat ik met een omgekeerd bakje werk wordt mij sterk afgeraden want dit zou niet
ideaal zijn voor de opname van c02 in het water.
Nu wil ik graag wat anders bv via het filter en dan met een lange pijp langs de achterkant met
allemaal gaatjes en daar het co2 op aan sluiten maar weet niet of dat gaat werken.
Als iemand nog andere ideeën heeft graag

gr. Jos
jos lammers
Newbie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: vr apr 05, 2013 6:14 pm
Aquarium type: vison 260

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor Matt1118 » wo dec 28, 2016 11:45 pm

Als je een kamer in het filter hebt dat gesloten is kan je daar zacht co2 aan toevoegen.
Je hebt dan wel heel wat neerwaartse stroming nodig om dat op te lossen, dus denk niet dat het zal lukken.

Ik zou gewoon een diffuser gebruiken,
iets zoals deze http://www.aquarush.be/a-27722270/co2-s ... un-p-nano/

Zorgt dat de belletjes goed in de stroming terecht komen. Hoe meer bellen het wateroppervlak halen, hoe groter je verlies.

Groeten Matt
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor whanssen » do dec 29, 2016 12:14 pm

Hey Jos,
bekijk volgende link eens...

https://www.jbl.de/?lang=nl&mod=product ... il&id=7319

Werkt prima bij mij !!!

Wim
whanssen
Newbie
 
Berichten: 47
Geregistreerd: vr apr 08, 2016 9:10 am
Woonplaats: Nossegem
Aquarium type: Cayman 80 + aquatlantis fusion 120*50*70
Woonplaats: Nossegem

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor Matt1118 » do dec 29, 2016 12:25 pm

whanssen schreef:Hey Jos,
bekijk volgende link eens...

https://www.jbl.de/?lang=nl&mod=product ... il&id=7319

Werkt prima bij mij !!!

Wim


TS heeft een intern filter,...
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor whanssen » do dec 29, 2016 12:36 pm

Matt1118 schreef:TS heeft een intern filter,...


Dan zal het inderdaad niet lukken :-) Daar had ik niet naar gekeken
whanssen
Newbie
 
Berichten: 47
Geregistreerd: vr apr 08, 2016 9:10 am
Woonplaats: Nossegem
Aquarium type: Cayman 80 + aquatlantis fusion 120*50*70
Woonplaats: Nossegem

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor jos lammers » do dec 29, 2016 5:24 pm

Hallo
Zoals ik al zei heb ik een vison 260.
In het intern filter zitten 2 pakketten filtersponzen en andere materialen.
Als ik nu de co2 slang zover in het filter breng dat ik tussen die 2 pakketten uit kom.
Aan de uitstroom van het co2 een ding plaats zodat de co2 bellen gebroken worden.
Dus de bellen worden gebroken en moeten dan nog door de sponzen die in het filter zitten.
Is dit een optie om het zo te doen ?
Want volgens mij gaat het water na beneden en wordt door de
pomp weer naar boven gezogen en in het aquarium gedreven.
graag jullie meningen en evt. tips
gr. Jos
jos lammers
Newbie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: vr apr 05, 2013 6:14 pm
Aquarium type: vison 260

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor Matt1118 » za dec 31, 2016 4:13 pm

Dag Jos,

Voor zover ik weet zijn de kamers in een juwel filter bovenaan niet gesloten?
Dan zal het meeste van de co2 dus gewoon verloren gaan. Maar je kan eens proberen...
Heb je bovenaan toch een gesloten kamer kan het ook zijn dat je te weinig druk hebt om de co2 echt te doen oplossen waardoor de kamer vol met co2 zal komen te zitten.
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor jos lammers » za dec 31, 2016 6:59 pm

Hallo Matt 1118
Dat klopt er zijn geen dichte ruimtes in het filter.
Ik heb volgende gedaan .
Co2 slang met een klein bruissteentje eraan tussen de twee lagen van mijn vision filter gedaan.
Ik heb de uitstroom van mijn filter nu schuin naar beneden gericht i.p.v. net onder het wateroppervlak.
Dit omdat anders volgens mij het water met de co2 weer in contact komt met zuurstofrijk water dus anders
ben je zo weer een gedeelde van mijn co2 kwijt.
Als ik nu mijn filterpomp stil zet dan komen er co2 bellen naar boven in mijn filter zet ik hem weer aan
dan zie ik geen co2 bellen meer.
Als de lampen aan gaan en het co2 gaat lopen dan zie ik na een paar uur hele kleine luchtbelletjes (co2)
uit mijn uitstroom komen.
Om 12.00 uur gaat bij mij een extra lamp aan speciaal voor de planten en als die een half uur brand dan zijn de co2 belletjes weer weg.
Dus wat ik hier uit haal is dat bij het eerste licht het water na een paar uur is verzadigd met co2 en gaat de extra
lamp aan dan is de vraag naar co2 weer groter wordt vandaar je de co2 belletjes niet meer ziet .
Avonds kom er allemaal zuurstof belletjes uit bladeren van sommige planten.
Mij is altijd verteld dat een goed teken is en dat er genoeg Co2 aan wezig is .
jos lammers
Newbie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: vr apr 05, 2013 6:14 pm
Aquarium type: vison 260

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor Matt1118 » zo jan 01, 2017 6:34 pm

Dag Jos,

Dat is de assimilatie dat je ziet, dat wil zeggen dat je water verzadigd is door zuurstof.
Dan ben je idd goed bezig, wel opletten dat je zeker niet met tekorten zit in voeding, want dan gaat het snel :-)

De uitstroom wat naar beneden richten is inderdaad een goede zet!

Heb je de lampkamp moeten aanpassen voor die 3de lamp? Of is dat standaard?

Groeten Matt
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor jos lammers » zo jan 01, 2017 8:22 pm

hallo
Nee de vision 260 heeft een deksel in 3 delen de middelste is standaard voor de lampen.
Ik heb aan de achterste klep een extra lamp gemonteerd een T5 van 1047mm lang en hij brand ongeveer
8 uur per dag ben de tijdsduur nog aan het opbouwen naar 10 uur.

Nu dat ik het co2 via het filter heb heb ik het idee dat ik minder co2 nodig heb het zal
toch wel beter oplossen dan dat het onder het omgekeerde bakje zit.

Na mijn mening heb ik het nu naar mijn wens heb nog wel 1 klein puntje en dat is :
Ik heb 2 circulatie pompjes in mijn aquarium voor extra stroming te krijgen nu zit 1 kabel altijd in het zicht
en dat wil ik graag weg werken maar weet nog niet hoe.
Er staan wel een bepaalde tijd een mooie rode plant voor maar die wordt om de paar weken gesnoeid en dan zie je die kabel weer dus er moet iets definitiefs komen.
jos lammers
Newbie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: vr apr 05, 2013 6:14 pm
Aquarium type: vison 260

Re: co2 via het filter in vision 260

Berichtdoor Matt1118 » ma jan 02, 2017 11:45 am

Goed dat je al opmerkt minder co2 nodig te hebben, dan werk je nu inderdaad efficiënter.
Een omgekeerd bakje werkt ook wel, maar je zal altijd meer verlies hebben.
Bij co2 dat je zelf produceert is dit niet zo erg, dat kost toch 2x niks :)

Hoe ziet je achterkant eruit? Valt die zwarte kabel zo op?
Eventueel een groep met hoge planten in de aard van Vallisneria of Cabomba?
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi


Keer terug naar Andere

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten