Omschakelen naar desktop versie
Enquêtes worden hier weergegeven.
Plaats een reactie

Betta Splendens

wo sep 11, 2013 10:30 pm

betta.png
Hallo, is dit een Betta vrouwtje of mannetje ? Ikzelf dacht aan een vrouwtje aangezien de vinnen maar waarom bijt deze dan soms in de staart van het mannetje ?

Daarnaast hebt ik nog 2 Platy's (rode) en 1tje daarvan verstopt zich altijd, zelfs tijdens het voeren komt ze niet van haar schuilplaats. Ze zitten van begin augustus al in de aquarium. Iemand die weet wat het zou kunnen zijn ?

Alvast bedankt voor de reacties!

Re: Betta Splendens

do sep 12, 2013 7:27 am

kan u aub u woonplaats in u profiel invullen ook is het is het leuk om je eerst even voor te stelen in het daarvoor bedoelde topic :wink:

Re: Betta Splendens

do sep 12, 2013 5:10 pm

van betta's ken ik niet zoveel maar ik kan wel het een en ander vertellen over de platy.
platy's zijn ei-levendbarende vissen en moeten geplaatst worden als harem.
dit wil zeggen 1 man op 2-5 vrouwen. als je verhouding meer man dan vrouw is dan ga je veel aggressie in de bak zien met dode vissen als gevolg ervan. aangezien je maar 2 exemplaren hebt is de kans groot dat aggressie ervoor zorgt dat er eentje zich wegsteekt. heb je 2 mannen dan zal er veel aggressie zijn. heb je 1 man met 1 vrouw dan zal de vrouw konstand lastig gevallen worden door dat mannetje die altijd wil paren. heb je 2 vrouwen dan zal de boel rustig verlopen.
hoe zie je het geslacht van de platy?
door naar de aarsvin te kijken... mannen hebben daar een stokje terwijl vrouwen een driehoek hebben.
ook heeft de vrouw een vollere buik en een donkere zwangerschaps vlek aan de aars.
vrouwen worden ook groter dan mannetjes.
de oplossing:
als je 2 mannen hebt dan kan je best eentje verwijderen en er 2 tot 5 vrouwen erbij doen.
je kan ook de mannen behouden en meer man toevoegen. dit geeft nog wel agressie maar dan word het meer verdeeld en zal er geen sterven maar dit zou ik enkel doen als je 10 of meer mannen hebt.
heb je een koppel, dan gewoon meer vrouwen toevoegen.
als je nog vragen hebt over de platy dan hoor ik het wel
groeten Gommer

Re: Betta Splendens

do sep 12, 2013 5:24 pm

Heel erg bedankt voor deze informatie! ik zal er morgen eens naar kijken wat het geslacht is van die ene dat zich steeds verstopt want ik ben een dagje niet thuis, van de andere weet ik dat het een mannetje is door idd de aarsvin.

Bedankt Gommer.

Re: Betta Splendens

do sep 12, 2013 10:01 pm

geslachtsonderscheid kan je met betta's zien doordat vrouwtjes een legbuis hebben tussen hun vooste vinnetjes. het kan goed zijn dat het een dame is en dat ze teveel word lastig gevallen door de man en dat ze zo van zich afbijt. hoe groot is u aquarium want als die te klein is is dat waarschijnlijk de oorzaak dat je betta's niet overeen komen.

Re: Betta Splendens

vr sep 13, 2013 3:48 pm

Platy,

ik heb net naar de platy kunnen kijken die zich altijd verstopte en het is een vrouwtje, dus ik weet wat te doen nu.
Bedankt Gommer.

Betta,

De man opzich is zeer rustig hoor die valt eigenlijk niemand aan,hij blaast zicht enkel op als hij zijn spiegelbeeld ziet, ik heb een Aqua 65 superfish, ik denk een 60 liter inhoud.

Re: Betta Splendens

vr sep 13, 2013 4:49 pm

geen probleem sam
alvast succes met de plannen.
gommer

Re: Betta Splendens

wo dec 18, 2013 5:07 pm

Hallo,
een 2tal weken geleden heb ik een mannelijke en een vrouwelijke Betta splendens aangeschaft. Het vrouwtje zwom al direct rond maar, het mannetje laat zich nooit tonen ondanks hij geen ziektes of gebreken heeft. Als ik mijn hand in het water steek schiet hij omniddellijk naar zijn andere verstoppleken. Ik heb vredelievende vissen die hem niet lastigvallen.
Wat doe ik verkeerd?

Re: Betta Splendens

wo dec 18, 2013 8:15 pm

teveel stroming te veel licht?

Re: Betta Splendens

do dec 19, 2013 6:57 pm

Aan het licht kan het niet liggen aangezien hij zich ook niet laat tonen als het aquariumlicht uit is. Stroming is het ook niet aangezien zijn verstopplek net naast de filter (Juwel bioflow 3). Hij verdedigt zijn schuilplek alsof zijn leven er van zou hangen. Ook bemerk ik dat het vrouwtje vaak bij hem zit. Ik heb nog geen schuimnest gezien.

Re: Betta Splendens

di dec 31, 2013 4:10 pm

Misschien is het nog wat wennen voor de vis? Mijn betta schuilt ook veel maar komt wel meteen tevoorschijn als ik zo dicht bij mijn aquarium kom enzo...

ik heb me wel laten vertellen dat je beter een +3tal vrouwtjes bij het manetje steekt.

Re: Betta Splendens

wo jan 01, 2014 9:34 pm

Bedankt voor het antwoord. Ik heb zijn gedrag al eens bestudeerd en het lijkt alsof hij wel wil rond zwemmen maar dat hij niet durft. Ondanks hij helemaal gezond is, vind ik dat hij nogal klein is en er fragiel uitziet. Ook vraag ik mij af hoe hij aan voedsel geraakt aangezien hij nooit van het visvoeder komt eten. Wel ziet hij er doorvoed uit. Ik zal zeker overwegen om er een aantal extra vrouwen bij te steken.

Re: Betta Splendens

wo jan 01, 2014 10:29 pm

Wat is je visbestand ? En hoe groot is je aquarium ?

Re: Betta Splendens

do jan 02, 2014 2:37 am

Gooi eens levend voer in de bak: misschien dat dat die beest zijn wilde natuur wat kan aanwakkeren ?

Re: Betta Splendens

vr jan 03, 2014 9:28 pm

In mijn Juwel rio 125 (125L) zitten: 10 neon tetra's, 5 schoudervlek zalmpjes,een paar garnaaltjes en de betta's natuurlijk. Telkens als ik mijn handen in de bak steek, komt hij even kijken en keert hij daarna terug naar zijn plekje. De volgende keer als ik nog eens naar de aquariumwinkel ga zal ik zeker wat levend voer meenemen. Is diepvriesvoer meenemen. Is sera FD rode muggenlarven ook goed? Ik ben van plan om er nog een vrouwtje en nog wat garnalen bij te steken. Is dat een een goed idee?

Re: Betta Splendens

vr jan 03, 2014 10:01 pm

Rode muggenlarven zijn goed, dit gebruik ik ook, is het nog een jonge betta? Misschien dat hij daarom zo schuw is.

Re: Betta Splendens

vr jan 03, 2014 10:34 pm

Hoewel ik hem al een tijdje heb vermoed ik dat hij nog niet volwassen is. Ik heb wel het gevoel dat hij al iets minder bang is geworden. De tijd zal het wel uitwijzen. Ik was vooral ongerust omdat hij nooit kwam eten. Blijkbaar komt hij toch ergens aan eten.

Re: Betta Splendens

zo feb 09, 2014 2:33 pm

Dat is volgens mij een man
Plaats een reactie