Inloggen/Registreren

Zoeken Help

meedraaien oude pomp bij overzetten naar nieuw aquarium

Alles over het plaatsen, uitwassen van de filter. Ook de verschillende soorten filtermaterialen kunnen aanbod komen.
Bookmark and Share

meedraaien oude pomp bij overzetten naar nieuw aquarium

Berichtdoor WWH » zo jan 31, 2016 12:24 pm

Hallo,

Ik heb een upgrade gedaan naar een nieuwe bak, een Juwel rekord 600.(63 liter)

Heb het water van de oude bak naar de nieuwe overgezet.( water-waarden waren allemaal dik in orde)
en de rest aangevuld met vers water ( verhouding oud/nieuw :ongeveer 50/50)

De oude pomp heb ik nu al een week mee laten draaien samen met de nieuwe, om zo de bacterien cultuur mee te nemen. nitriet de hele week in het oog gehouden en hierbij geen verhogingen

Hoelang zou ik deze nog laten mee draaien?
WWH
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: zo jan 24, 2016 4:14 pm
Aquarium type: Juwel Rekord 600
Woonplaats: Limburg BE

Re: meedraaien oude pomp bij overzetten naar nieuw aquarium

Berichtdoor Wolf » zo jan 31, 2016 3:44 pm

Als je heel zeker wil zijn misschien toch nog een weekje. Hou zeker uw nitriet in de gaten, gebruik een druppeltest, niet van die papiertjes, die worden snel onbetrouwbaar. Een Juwel Record 600 is meestal maar 54l, tenzij ze het model wat verandert hebben natuurlijk.
Wolf
Regular
 
Berichten: 383
Geregistreerd: vr mei 30, 2014 4:48 pm
Aquarium type: 60l warm water
Woonplaats: Gent

Re: meedraaien oude pomp bij overzetten naar nieuw aquarium

Berichtdoor WWH » zo jan 31, 2016 4:44 pm

Bedankt.Nieuw model is aangepast in de hoogte. Van 54 naar 63 liter. Ik gebruik de jbl pro scan als tester.
WWH
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: zo jan 24, 2016 4:14 pm
Aquarium type: Juwel Rekord 600
Woonplaats: Limburg BE

Re: meedraaien oude pomp bij overzetten naar nieuw aquarium

Berichtdoor Wikkes » ma feb 01, 2016 3:38 pm

jbl pro scan weggooien en druppeltest kopen, veel nauwkeurigen dan die stripkes, waar al 1000den mensen ellende mee gehad hebben.

Uw 2de pomp toch een week of 3 in totaal laten meedraaien, dan heeft je nieuwe pomp normaal genoeg bacterien opgebouwd.

Indien je ook je bodem hebt over gezet,da zou het sneller kunnen.

Want bacterien leven enkel in je pomp en de bodem.

Uw water overzetten brengt weinig bij tot de inlooptijd, enige nut ervan is dat de waterwaarden voor je dieren hetzelfde blijven en je ze niet opnieuw moet overwennen.
Avatar gebruiker
Wikkes
Hardened
 
Berichten: 2113
Geregistreerd: di dec 04, 2012 9:06 pm
Aquarium type: 600L + garnalenstelling + 140L
Woonplaats: Meerhout


Keer terug naar Filtering

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron