Inloggen/Registreren

Zoeken Help

opstarten jbl cristalprofi

Alles over het plaatsen, uitwassen van de filter. Ook de verschillende soorten filtermaterialen kunnen aanbod komen.
Bookmark and Share

opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor egidius » wo jan 01, 2014 2:50 am

Beste forumleden,

ik kon 2e hands een buitenfilter jbl cristalprofi aankopen. Nu ik weet dat je die normaal moet opstarten met de "startpomp" enkele malen in te duwen tot het circuit gevuld is met water.

Nu zit ik met het probleem dat die opstartknop niet werkt, en muurvast zit.

Nu 2 concrete vragen:

-hoe krijg ik de filter opgestart zonder de knop te gebruiken? De pomp draait wel maar krijgt het water niet terug tot aan het aquarium.

-heeft iemand dit probleem al voorgehad en kan dit verholpen worden?

Even voor de duidelijkheid: de pomp was in werking toen ik ze ging ophalen, dus het gaat wel degelijk over een functionerende pomp/filter.

Alvast bedankt voor de tips!

Goede nacht en al zeker een gelukkig nieuwjaar ;)
egidius
Newbie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: zo okt 20, 2013 10:49 pm
Woonplaats: West Vlaanderen
Aquarium type: warm zoetwater gezelschap
Woonplaats: westvlaanderen

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor Matt1118 » wo jan 01, 2014 2:56 pm

Héél hard duwen :-)
Ik dacht eerst ook dat die vast zat.

Andere mogelijkheid is het filter vullen (eventueel buiten) zo vol mogelijk, dan deksel erop.
Aansluiten en als je dan filter start deze schuin houden zodat de pomp het water kan verpompen. Dat zou ook moeten lukken.
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor egidius » vr jan 03, 2014 1:42 am

Het probleem is opgelost! :)

Héél hard duwen hielp niet, maar 2 minuten héél hard zuigen wel! Brobbel brobbel, enorm veel lucht en nog steeds geen water. Dan op hoop van zege toch maar de pomp aangestoken en victory! De pompknop krijg ik echt niet ingedrukt... reservoir pomp zal eerder breken, dan dat de knop meegeeft. Maar zonder lukt dus blijkbaar ook :)

thx voor de reply
egidius
Newbie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: zo okt 20, 2013 10:49 pm
Woonplaats: West Vlaanderen
Aquarium type: warm zoetwater gezelschap
Woonplaats: westvlaanderen

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor egidius » ma jan 13, 2014 12:35 pm

nog steeds problemen met de filter :(

De filter maakt het geluid van een luchtpomp en het debiet is véél te laag...
Er is wel doorstroming, maar niet genoeg om het vuil mee uit het water te nemen.

Iemand ervaring en vooral een oplossing??

mvg egied
egidius
Newbie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: zo okt 20, 2013 10:49 pm
Woonplaats: West Vlaanderen
Aquarium type: warm zoetwater gezelschap
Woonplaats: westvlaanderen

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor Wowobeer » ma jan 13, 2014 12:59 pm

Ik moet met mijn eheimpotfilter altijd eens goed schudden om de lucht eruit te krijgen.
Ik laat die 5min zelf proberen, dan eens goed rondschudden, nog 5 min draaien en nog eens schudden, meestal krijg ik er zo alle lucht uit :P
Avatar gebruiker
Wowobeer
Hardened
 
Berichten: 1215
Geregistreerd: wo jan 16, 2013 8:33 pm
Aquarium type: Gezelschapsaquarium
Woonplaats: Mollem

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor Werner Wvl » ma jan 13, 2014 7:51 pm

Als je niet te ver uit de buurt woont kan je eens langskomen dan zien we samen waar het probleem kan zitten.
Werner Wvl
Site Admin
 
Berichten: 1813
Geregistreerd: ma jan 03, 2005 9:47 pm
Woonplaats: Oostkamp (vlakbij Brugge)
Aquarium type: Van zoet- naar zeewater en weer terug

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor Panduro » ma jan 13, 2014 8:07 pm

je hebt normaal 2 hendeltjes naast je slangen. deze moet je beide naar je toe bewegen. zo zet je beide open/minder open.
wel zien dat de beveiligings hendel volledig toe is.
ook ff schudden met je filter tot je geen lucht meer hoort ontsnappen
Panduro
Regular
 
Berichten: 327
Geregistreerd: vr dec 20, 2013 10:24 pm
Woonplaats: hoboken (antwerpen)
Aquarium type: ZA biotoop colisa 1200, gezelschap 60l
Woonplaats: Hoboken

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor egidius » di jan 14, 2014 9:22 am

Alvast bedankt voor al de reply's,

al bovenstaande heb ik al geprobeerd met wisselend succes. Ik zal hem deze ochtend eens volledig uit elkaar halen. Misschien kan ik zo ook de startknop herstellen. Op hoop van zege.

Werner, als de problemen blijven ga ik miss wel in op uw zeer interessant aanbod :)
egidius
Newbie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: zo okt 20, 2013 10:49 pm
Woonplaats: West Vlaanderen
Aquarium type: warm zoetwater gezelschap
Woonplaats: westvlaanderen

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor Werner Wvl » di jan 14, 2014 6:41 pm

Ik hoor het wel als het zover is. Wel zien dat na alles uit elkaar ligt je het ook deftig terug in elkaar steekt.
Werner Wvl
Site Admin
 
Berichten: 1813
Geregistreerd: ma jan 03, 2005 9:47 pm
Woonplaats: Oostkamp (vlakbij Brugge)
Aquarium type: Van zoet- naar zeewater en weer terug

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor Matt1118 » di jan 28, 2014 7:32 pm

Is het al in orde of heb je nog steeds problemen?
Ik heb vandaag 2 e701 filters besteld, dus ik hoop op het beste :-)
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor egidius » wo jan 29, 2014 12:29 am

probleem opgelost :) hélemaal uiteen gehaald. Was gewoon slecht onderhouden door de vorige eigenaar.
Debiet vind ik nog wat min, maar ligt voor een deel aan de aankoeking in de leidingen.
egidius
Newbie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: zo okt 20, 2013 10:49 pm
Woonplaats: West Vlaanderen
Aquarium type: warm zoetwater gezelschap
Woonplaats: westvlaanderen

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor Matt1118 » wo jan 29, 2014 5:02 pm

Goed dat ik het weet :-)
Weet je hoe oud de filters zijn? dan weet ik wanneer ik het onderhoud moet voorzien =D
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor tomkest » do nov 24, 2016 7:23 pm

ik heb ook zo pas aquarium en zoon filter op 2dehands gekocht, en de knop zit ok potvast, heb hier gelezen, helemaal uit elkaar gehaald, maar kan je dan tot aan de knop geraken?
tomkest
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: ma nov 14, 2016 6:28 pm
Aquarium type: juwel 120l
Woonplaats: wechelderzande

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor Matt1118 » ma dec 05, 2016 7:30 pm

Denk ik niet, je kan wel het pomphuis openen en de roter ( verbonden aan een magneet) verwijderen en zo heel het pomphuis reinigen met een klein borsteltje.

En over die knop, dat is echt gewoon heel hard duwen. Ik dacht ook altijd dat ik die zou kapot duwen :-D
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: opstarten jbl cristalprofi

Berichtdoor wim van goethem » di dec 06, 2016 6:55 pm

ik had dit met de mijne ook, ik heb gewoon de filter gevuld met water tot boven, dan de kop er opgezet en starte meteen op dan
Avatar gebruiker
wim van goethem
Newbie
 
Berichten: 102
Geregistreerd: wo dec 12, 2012 7:00 pm
Woonplaats: Aalst
Aquarium type: juwel vision 450
Woonplaats: Aalst


Keer terug naar Filtering

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten