Inloggen/Registreren

Zoeken Help

Bodemfilter

Alles over het plaatsen, uitwassen van de filter. Ook de verschillende soorten filtermaterialen kunnen aanbod komen.
Bookmark and Share

Bodemfilter

Berichtdoor Admin » wo dec 19, 2012 10:08 pm

Een vraagske...

is er iemand die ervaring heeft met het gebruik van een bodemfilter?

http://www.aquarush.be/a-17886046/bodem ... -aquarium/


Ik zal de vraag anders stellen? Wanneer we met dergelijke filter werken, beperken we ons dan in het type van bodemmateriaal? Kan hier een zandbodem worden gebruikt?

Greetzz :mrgreen:
Bezoek ook mijn website --> HET ZOETWATERAQUARIUM
Avatar gebruiker
Admin
Site Admin
 
Berichten: 6577
Geregistreerd: di dec 28, 2004 6:08 pm
Aquarium type: Juwel Trigon 350

Re: Bodemfilter

Berichtdoor Alvatro » wo dec 19, 2012 10:30 pm

Geen ervaring mee,of iemand die er één heeft.
Weet wel dat zand niet te gebruiken is,het wordt onderaan opgezogen en komt met de uitstroom
terug in de bak terecht.Zandkorrels zijn te klein.
Of het zand klit dicht,waardoor het verstopt.
Best is dus een gravel bodem,geen te kleine korrels,zodat er steeds een goede doorstroom mogelijk blijft.
Best wel een goed filter,maar meestal in kleine bakken gebruikt.

Ik denk dat ik weet waar je naartoe wil met het gebruik van zand,maar op deze
manier niet toepasbaar vrees ik.
Eender hoe een zeer groot biologisch filter,als je het goed kan laten werken.
Lid aquaranen Gent
Alvatro
Regular
 
Berichten: 282
Geregistreerd: di okt 02, 2012 11:40 pm
Woonplaats: Gent Oost-Vlaanderen
Aquarium type: biotoop Discus

Re: Bodemfilter

Berichtdoor kendecleer » wo dec 19, 2012 10:57 pm

zolang de filter niet te veel "gericht" staat naar de bodem kan het in pricipe in elk aqua denk ik
Gr. Ken
Avatar gebruiker
kendecleer
Hardened
 
Berichten: 596
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 8:42 pm
Aquarium type: Lido 120 /Ferplast CAYMAN 110 / Sera 130 (rifaqua)
Woonplaats: Adegem/Blankenberge

Re: Bodemfilter

Berichtdoor mexe » do dec 20, 2012 12:45 am

kendecleer schreef:zolang de filter niet te veel "gericht" staat naar de bodem kan het in pricipe in elk aqua denk ik


Nu kan ik toch even niet volgen hoor.

Een bodemfilter ligt onder de bodem, dus zal altijd in aanraking komen.
Zand is inderdaad te klein.
Op een ander forum zijn er verschillende die dit gebruiken met Akadama bodem.
Het zijn wel allen kleine bakken maar draaien nu toch al paar maanden zonder problemen.
(\__/)
(O.o )
(> < )

This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
mexe
Regular
 
Berichten: 391
Geregistreerd: do okt 18, 2012 7:44 pm
Woonplaats: Heusden-Zolder / Limburg / Belgie
Aquarium type: Zoetwater

Re: Bodemfilter

Berichtdoor Alvatro » do dec 20, 2012 12:59 am

Als je een echt groot bodemfilter wil gebruiken moet je dan ook
een krachtige pomp gebruiken.
Meestal is zo een bodemfilter een met lucht aangedreven hevelbuis type.
Dat werkt dan beperkt voor een klein oppervlak.

Op Youtube eens een zelfbouw systeem tegengekomen in een grote bak met verschillende
jet-pompen om dit te laten werken.Word zoeken om dit terug te vinden. :?

Van dat naar de bodemgericht kon ik ook niet volgen :?:
Lid aquaranen Gent
Alvatro
Regular
 
Berichten: 282
Geregistreerd: di okt 02, 2012 11:40 pm
Woonplaats: Gent Oost-Vlaanderen
Aquarium type: biotoop Discus

Re: Bodemfilter

Berichtdoor jpjoeyjp2 » di dec 25, 2012 3:01 pm

heb in mijn 60l een bodemfilter/voedingsbodem liggen deze fungeert als beide staat op de zak weet niet of het door deze bodem is maar geweldige plantengroeie kristalhelder water en waterwissel doe ik hier om de 3 weken 50percent soms zelfs langer gewoon omdat de waarde echt op en top blijven zelfs als ik de bodemafhevel is het water vrij goed
hiermee bedoel ik minimaal afval en deze bak zit goed vol 5 volwassen palties met een stuk of 12-14 baby's in alle maten 2 soort chinese ruitenkuizer deze blijven kleiner 2 waaierhandgarnalen 2 japonica en 8 vuurtjes plus 1 ancistrus
dus eigelijk teveel vis wel zit hier een kleine mini filter in met actieve kool en witte filterwatten maar dat is het de no2 is nog nooit boven de 1 gekomen daarmee bedoel ik ik meet altijd waarde 0 met druppeltester
jpjoeyjp2
Newbie
 
Berichten: 98
Geregistreerd: ma jul 30, 2012 5:33 pm
Aquarium type: 60l tropisch zoet - juwel rio 400 tropisch
Woonplaats: overpelt

Re: Bodemfilter

Berichtdoor christel 1975 » di dec 25, 2012 6:39 pm

ik wou dat ook gebruiken in men 60cm aqarium maar idd je mag niet alle bodembedeking gebruiken liefst een groffe korrel, zodat het niet door die gaas gaat. ook had ik vernomen dat deze filter op den duur ook verzadigt kan geraken. dat was voor mij de reden om dit niet te nemen. zie het al voor me...staan je planten er mooi bij en draaid men bak goed en dan is die filter verzadigt, dan moet je er dus alles eruithalen of die filter afsluiten en toch nog een andere filter gaan gebruiken.
onze FB pagina https://www.facebook.com/groups/132654520137959/
nano betta
80cm gezelschapsbakje
130cm MA biotoop
AM blenny zoutwater
Avatar gebruiker
christel 1975
Site Admin
 
Berichten: 4791
Geregistreerd: za jun 02, 2012 1:00 am
Woonplaats: ekeren antwerpen
Aquarium type: gezelschaps aquarium

Re: Bodemfilter

Berichtdoor jpjoeyjp2 » wo dec 26, 2012 12:21 am

zou tot een jaar meegaan en aangezien het een 60liter is geen probleem mee om deze om het jaar te vervangen
jpjoeyjp2
Newbie
 
Berichten: 98
Geregistreerd: ma jul 30, 2012 5:33 pm
Aquarium type: 60l tropisch zoet - juwel rio 400 tropisch
Woonplaats: overpelt

Re: Bodemfilter

Berichtdoor Admin » wo dec 26, 2012 11:52 am

jpjoeyjp2 schreef:zou tot een jaar meegaan en aangezien het een 60liter is geen probleem mee om deze om het jaar te vervangen


Idd daar kan je al sneller een verandering doorvoeren.

Greetz :wink:
Bezoek ook mijn website --> HET ZOETWATERAQUARIUM
Avatar gebruiker
Admin
Site Admin
 
Berichten: 6577
Geregistreerd: di dec 28, 2004 6:08 pm
Aquarium type: Juwel Trigon 350

Re: Bodemfilter

Berichtdoor jpjoeyjp2 » za dec 29, 2012 12:58 pm

niet zo gretig om het toe te passen bevoorbeeld in mijn rio 400 gewoon omdat het wat duurder uitkomt en om deze er helemaal uit te halen na een jaar zie ik niet zo zitten maar ben het toch aan overwegen breekt de stront goed af die op de bodem ligt wrs meede mogelijk dankzij de garnalen maar platties zijn toch vrij grote vervuilers denk ik en daar zitten er toch te veel van in dringend een paar verkopen :d
jpjoeyjp2
Newbie
 
Berichten: 98
Geregistreerd: ma jul 30, 2012 5:33 pm
Aquarium type: 60l tropisch zoet - juwel rio 400 tropisch
Woonplaats: overpelt

Re: Bodemfilter

Berichtdoor rushman » zo feb 03, 2013 5:20 pm

Een bodemfilter kan je best niet gebruiken in combinatie met zand en planten die wortel maken in de grond.

Het wordt vooral gebruikt in de garnalenwereld omdat je de bacteriecultuur in je bodem gaat krijgen en daar een goede voeding voor je garnalen worden.

Je kan ook werken met een powerhead pomp ipv luchtheveling.

Velen gebruiken het in combinatie met mossoortjes, en ook een ander bijkomend filter . :wink:
Avatar gebruiker
rushman
Beheerder
 
Berichten: 779
Geregistreerd: za nov 19, 2011 10:26 am
Aquarium type: rio 125
Woonplaats: Sint niklaas

Re: Bodemfilter

Berichtdoor mexe » zo feb 03, 2013 11:05 pm

Paar vraagjes, wat is een powerhead pomp?
Wat zijn mosoortjes?
(\__/)
(O.o )
(> < )

This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
mexe
Regular
 
Berichten: 391
Geregistreerd: do okt 18, 2012 7:44 pm
Woonplaats: Heusden-Zolder / Limburg / Belgie
Aquarium type: Zoetwater

Re: Bodemfilter

Berichtdoor rushman » ma feb 04, 2013 10:05 am

Waarschijnlijk heb ik een S te weinig geschreven maar moest mos-soorten zijn. :wink:
Dit is een voorbeeld van een "powerhead"op een bodemfilter, in dit geval een Eden 214.

Verkleinde Afbeelding
Verkleinde afbeelding. Klik om te vergroten.
Avatar gebruiker
rushman
Beheerder
 
Berichten: 779
Geregistreerd: za nov 19, 2011 10:26 am
Aquarium type: rio 125
Woonplaats: Sint niklaas


Keer terug naar Filtering

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast