Inloggen/Registreren

Zoeken Help

co2 jbl

Hier kunnen jullie ervaringen neerpennen over bepaalde technieken en voeding voor een mooie plantengroei.
Bookmark and Share

co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » do nov 20, 2014 10:22 pm

he
graag zou ik dit weekend een jbl co2 aanschaffen maar ik sta in twijfel tussen de jbl proflora u 201 of een u 401, is er iemand die er ervaring mee heeft en zou ik op een 80 l bak met de 201 lang doen met een vulling, Kunnen jullie me helpen met een beslissing te maken, ik werk nu met een bio systeem
men waterwaarden zijn
ph 6.5
kh 5
gh 8
po4 0 al heb ik gelezen dat ik 0.25 zou moeten hebben klopt dat?
grtz
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor Matt1118 » za nov 22, 2014 9:40 pm

Ik zou liever met de 401 werken, gewoon omdat de fles terug op nieuw op te vullen is.
'k heb het nog niet uitgerekend maar weg werp ampullen zullen duurder uitkomen denk ik. Ook als je later van aquarium veranderd (groter).
Maar met bio co2 gaat dat toch ook perfect, zeker op een 80l bak.
Fosfaat mag inderdaad hoger, tussen 0,5 en 2mg/l zit je goed.

Greetz
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » ma nov 24, 2014 9:28 am

Hè, nog klein vraagje heb co2 geplaatst de 401 maar nu zit ik al op 20 bellen en co2 zit nog niet op 25 mg\l.
Ph 6.5 Gh 8 en de kh 4. Wat kan ik nog doen want 20 lijkt me al vrij veel of niwt en zeker voor 80 l bak
Grtz
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor Matt1118 » ma nov 24, 2014 10:52 am

Met wat meet je de co2 en pH?
Zolang dat je co2 volledig oplost kan je nog wat meer doseren hé. Zorg voor niet teveel oppervlakte beweging, een kleine rimpeling is voldoende, anders drijf je veel co2 uit het water.
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » ma nov 24, 2014 11:18 am

De stroming zit goed denk ik heeft weinig beweging. Co2 lost vrijwel alles op juist zeer klein belletje bovenaan in de ladder. De co2 word gemeten door jbl co2 test contenu. Weet dat er vertraging opzit maar 20 bellen is toch al veel of niet
Grtz
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor Matt1118 » ma nov 24, 2014 12:05 pm

Elke bak is anders dus moeilijk te zeggen. Hangt ook af van hoeveel platen er in staan en de hoeveelheid verlichting.
Maar als het te weinig is enkele bellen meer geven /minuut.
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » ma nov 24, 2014 12:16 pm

Ja de bak is goed volgeplant en de planten bruisen zeer goed. Werk nu met ei methode. Alles staat er mooi bij maar zal vanavond wa meer geven. Wat dwnk je van de waterwaarden
PH 6.5
Gh 8
Kh 4
Grtz
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor Matt1118 » ma nov 24, 2014 2:05 pm

Zou normaal goed moeten zijn, hoe meet je de pH?
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 jbl

Berichtdoor rushman » ma nov 24, 2014 2:12 pm

Even tussendoor , bij JBL is een "u" altijd met wegwerpflessen , een "m" systeem is met hervulbare flessen . :wink:
Avatar gebruiker
rushman
Beheerder
 
Berichten: 778
Geregistreerd: za nov 19, 2011 10:26 am
Aquarium type: rio 125
Woonplaats: Sint niklaas

Re: co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » ma nov 24, 2014 4:44 pm

Ik meet met jbl contenu test
Grtz
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor Christ » di nov 25, 2014 7:58 pm

Als er echt veel planten staan dan is het niet uitzonderlijk om 60 bellen of zelfs meer per minuut te geven.
Op men 54 l aqua stak ik al 60bpm.

Christ
Zoekende naar perfectie
Avatar gebruiker
Christ
Newbie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: ma maart 18, 2013 3:18 pm
Aquarium type: aquatlantis horizon 120 250L
Woonplaats: Avelgem

Re: co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » wo nov 26, 2014 11:26 am

he christ,
heb gisterenavond verhoogt naar 46 bpm en hoop nu toch de 20 mg /l te halen, denk je ook niet dat ik ipv een flipper van dennerlee te gebruiken beter een diffusor kan gebruiken en ik zo minder verlies zal hebben of zal het ongeveer hetzelfde blijven? Kan ook reactor plaatsen maar dan heb je weer minder stroming want heb een jbl 901 greenline buitenfilter. Wie kan me raad geven?
Alvast bedankt guys
grtz
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » wo nov 26, 2014 11:27 am

ah Matt,
ik meet de ph met een druppeltest van sera, en deze staat op lichtgroen dus 6.5
grtz
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor Christ » wo nov 26, 2014 6:11 pm

Jimmy, die flippers van dennerle zijn goed, het is natuurlijk te zien welk model je hebt. Zorg dat hij alvast vodoende groot is. Vooraleer kosten te maken probeer eens te spelen met uw stroming, kan een heel groot verschil geven.Als dit allemaal niet voldoende blijkt te zijn dan kan je ev kijken voor een externe reaktor. Uw filter moet in principe zwaar genoeg zijn, ik heb er trouwens ook zo ene draaien en die drijft een externe reaktor van sera aan. Bij mij is dit slechts een bypass omdat ik het meeste co2 uit bio co2 haal.

Christ
Zoekende naar perfectie
Avatar gebruiker
Christ
Newbie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: ma maart 18, 2013 3:18 pm
Aquarium type: aquatlantis horizon 120 250L
Woonplaats: Avelgem

Re: co2 jbl

Berichtdoor Matt1118 » wo nov 26, 2014 8:50 pm

Als je zou veranderen zou ik direct opteren voor een externe. Die lossen zo goed als alles op. Ik heb hier zelden een bel co2 in de bak (ook sera).

Om pH correct te meten zou ik toch eens uitkijken naar een digitaal exemplaar. Als je dat staal te veel schud en co2 uit het water drijft klopt de uitkomst niet meer. Een elektrode hou je gewoon in het aquarium =D
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » wo nov 26, 2014 10:50 pm

Hè thx voor de uitleg maar na beetje surfen kwam ik dit tegen Dennerle Co2 Micro Perler Special dus het systeem dat je aansluit op de aanzuig van je externe filter
Iemand iemand ervaring hiermee, want.lijkt interessant
Grtz
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor Matt1118 » wo nov 26, 2014 11:27 pm

Zou dat geen negatief effect hebben op de bacteriën?
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 jbl

Berichtdoor jimmy1975 » do nov 27, 2014 12:57 pm

weet het niet zal eens een nieuw topic openen mss krijg ik dan meer reactie. ken je het systeem matt?
plantenaquarium 80 l
Ph 6.5
Kh 4
GH 8
jimmy1975
Newbie
 
Berichten: 80
Geregistreerd: za nov 08, 2014 7:01 pm
Woonplaats: geraardsbergen
Aquarium type: plantenaquarium
Woonplaats: geraardsbergen

Re: co2 jbl

Berichtdoor Matt1118 » do nov 27, 2014 9:26 pm

Heb het ook online gezien, maar ken niemand die het effectief gebruikt.
Ik ben wel tevreden over de sera flore reactor 500, lost alle co2 volledig op.
Sommige zeggen dat je aardig wat stroming moet hebben om de rotors te doen draaien. Hier krijg ik ze met de JBL e701 niet in beweging, het maakt mij niet uit want de co2 wordt wel volledig opgelost dus ben tevreden.
Heeft me €32 gekost.
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 jbl

Berichtdoor Christ » vr nov 28, 2014 5:02 am

Dat is raar Matt, maar heb het nog gelezen dat ze problemen hadden om de rotors te doen draaien. Ik kreeg de mijne zelfs in beweging met de tetra ex 400. Maar omdat ik te weinig water beweging had in het aquarium ben ik over geschakeld naar de jbl e 901. Het enige nadeel van de sera is dat hij een grotere diameter aansluitingen heeft en je zodoende extra koppelstukken moet aan schaffen.

Christ
Zoekende naar perfectie
Avatar gebruiker
Christ
Newbie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: ma maart 18, 2013 3:18 pm
Aquarium type: aquatlantis horizon 120 250L
Woonplaats: Avelgem

Re: co2 jbl

Berichtdoor Matt1118 » vr nov 28, 2014 5:41 pm

Heb jij de 1000 dan?
Ik had met de e701 geen probleem om de sera aan te sluiten.
Vind ik ook vreemd maar heb er geen erg in, de rotors draaien niet maar de co2 lost volledig op.

Greetz
Avatar gebruiker
Matt1118
Moderator
 
Berichten: 2556
Geregistreerd: wo sep 04, 2013 9:20 pm
Aquarium type: 80x45x45 scape
Woonplaats: Lochristi

Re: co2 jbl

Berichtdoor Christ » za nov 29, 2014 8:50 am

Nee, is ook de 500. Heb me daar wat in verdiept en die serie zou idd meer problemen geven met rotors die niet draaien dan de 1000 reeks. Is nochtans het zelfde binnen werk, alleen de lengte zou verschillen. Het probleem zou opgelost kunnen worden met wat fijn schuurpapier. Maar de meesten laten het echter zo, omdat zoals je zegt het co2 toch oplost met niet draaiende rotors.

Christ
Zoekende naar perfectie
Avatar gebruiker
Christ
Newbie
 
Berichten: 144
Geregistreerd: ma maart 18, 2013 3:18 pm
Aquarium type: aquatlantis horizon 120 250L
Woonplaats: Avelgem


Keer terug naar Plantenvoeding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast